Corona virus informatie en vaccinatie

Corona virus informatie en vaccinatie

informatie over het covid-19, huisartspraktijk en vaccinatie
 De huisartsenpraktijk volgt de richtlijnen van de regering en regionale organisatie
 • Bij algemene vragen over het Coronavirus. Bel het landelijke nummer: 0800 – 1351.
 • De GGD  kan alle mensen met corona symptomen testen, u kunt zich daarvoor aanmelden via het landelijke telefoonnummer 0800-1202  Meer informatie is te vinden op de website: www.rijksoverheid.nl/coronatest
 • Patiënten die mogelijk een Corona infectie hebben worden door ons doorverwezen naar de Corona huisartsenpoli in het Spaarne Gasthuis Locatie Zuid. Let op: u kunt niet zelf besluiten naar deze polikliniek te gaan. Als u denkt corona symptomen te hebben belt u met ons. Onze huisartsenpraktijk oordeelt of het nodig is en regelt de afspraak voor u.
 • Klachten die kunnen passen bij een coronabesmetting zijn: koorts, hoest,kortademigheid, verkoudheid, misselijkheid, diarree en vermoeidheid.
 • Het inloopspreekuur  is vervallen, alle spreekuren zijn op afspraak, wij plannen het spreekuur ruim waardoor het aantal mensen in de praktijk beperkt blijft. Kom daarom ook pas een paar minuten voor uw afspraak naar de praktijk. Draag zo veel mogelijk een mondkapje
 • Naast het gewone consult op afspraak bied de praktijk: video-consulten, e-consulten en telefonische consulten.
 • Als u verkouden bent of ziek, blijf dan thuis. Beperk uw sociale contacten.
 • Wat kunt u zelf doen ter preventie: was regelmatig uw handen, hoest in de elleboog, vermijd plekken waar veel mensen zijn en houdt afstand.
 • Ondersteun uw immuunsysteem: zorg voor voldoende nachtrust, kies een vorm van ontspanning die bij u past b.v. hardlopen, wandelen, yoga of meditatie. Eet voldoende groente en fruit en slik daarnaast vitamine C en vitamine D. Daarnaast geven wij graag advies op maat.

 

VACCINATIE
Wanneer word ik gevaccineerd tegen het Covid-19 virus?
*Ik ben 60+ en ik woon thuis  Wanneer word ik gevaccineerd? U wordt zoveel mogelijk in het eerste kwartaal van 2021 gevaccineerd.In de laatste week van januari wordt gestart met het vaccineren van de thuiswonenden van 90 jaar en ouder. Daarna zullen telkens de volgende leeftijdsgroepen opgeroepen worden. Selectie van uw leeftijdsgroep gebeurt op basis van u geboortedatum.

Kijk voor meer informatie op www.coronavaccinatie.nl

Nog niet bekend wanneer onze praktijk kan starten met vaccineren

Op verschillende fronten wordt inmiddels zo snel mogelijk gevaccineerd tegen COVID-19. Ook wij huisartsen dragen hier aan bij, door te vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. De eerste regio’s in Nederland hebben dit vaccin inmiddels ontvangen. Onze regio en onze huisartsenpraktijk nog niet. We weten op dit moment nog niet wanneer wij vaccin zullen ontvangen en wanneer we patiënten kunnen uitnodigen voor vaccinatie.

Het RIVM heeft op basis van het advies van de Gezondheidsraad bepaald dat de eerste voorraad vaccin door de huisartsen moeten worden gebruikt voor vaccinatie van:

 • mensen geboren in 1956 en 1957
 • 2 groepen patiënten met een hoog risico op een ernstig beloop van een COVID-19-infectie:
 1. mensen met zwaar overgewicht (een BMI van 40 of hoger), geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)
 2. mensen met het syndroom van Down die thuis wonen, geboren tussen 1-1-1956 en 31-12-2002 (18 – 64 jaar)

Als we weten wanneer wij vaccins gaan ontvangen en kunnen beginnen met inenten, zullen we de patiënten uit deze eerste groepen een uitnodiging sturen voor vaccinatie.

Wij weten niet wanneer andere patiënten aan de beurt komen voor vaccinatie. Dat bepaalt de overheid.

 

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.

 

 

 Call Now Button
Translate »